İntranazal metilfenidat ve bupropion kötüye kullanımı: bir olgu sunumu - Erensoy, Habib; Burhanoğlu, Sabri (Journal of Dependence, 2014)
Metilfenidat dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde, bupropion ise depresyon ve sigara bırakma tedavisinde oral yoldan kullanılan preparatlardır. Literatürde oral yol dışı kullanım genellikle bağımlılarda ve kötüye kullananlarda bildirilmiştir. Bu olgu sunumunda, reçete edilen metilfenidat ve bupropionun kombine şekilde intranazal yoldan kötüye kullanımı ile başlayan ve daha sonra etiket dışı “Etilfenidat” isimli maddenin intranazal kullanımına dönüşen sürecin takip ve tedavisine değinilmiştir.
Keywords: Metilfenidat; intranazal; bupropion; kötüye kullanım