Akut uçucu entoksikasyonu ve deliryumu: bir olgu sunumu - Ateş, M. A.; Semiz, Ü. B.; Algül, A.; Başoğlu, C.; Ebrinç, S.; Çetin, M. (Journal of Dependence, 2008)
Tiner endüstriyel solvent olarak oldukça yaygın şekilde kullanılan nörotoksik bir karışımdır ve %60-70 oranında toluen içerir. Bu maddenin santral sinir sisteminde işlevsel ve yapısal değişikliklere neden olduğu gösterilmiştir. Burada bilmeden oral yolla tiner alan ve ardından deliryum tablosu gelişen 55 yaşındaki bir erkek olgu sunulmuş ve yaklaşık 5-10 ml oral yolla alınan tinerin ciddi komplikasyon için yeterli olduğu belirtilmiştir.
Keywords: akut