Eroine başlamada yeni bir motivasyon: diabetli 3 olgu - Cansel, N.; Savaş, H. A.; Özovacı, A.; Kalenderoğlu, A.; Savaş , E. (Journal of Dependence, 2008)
Opioidler bağımlılık ihtimali çok yüksek maddeler olmakla birlikte, analjezik etkilerinden dolayı tıbbi tedavi olarak zaman zaman kullanılmaktadır. Bu nedenle süreğen bir hastalığın neden olduğu ağrıyı ya da bazen psikiyatrik rahatsızlığı gidermek için de insanlar madde kullanmaya başlamaktadırlar. Ancak bildiğimiz kadarıyla literatürde diabeti iyileştireceği -ya da kan şekerlerini düzenleyeceği- düşüncesiyle madde kullanmaya başlayan ya da bağımlılık geliştiren olguya rastlanmamıştır. Bu yazıda “diabeti iyileştirmek amacıyla” eroin kullanmaya başlayan üç diabet hastasının kliniği tartışılacaktır.