Madde bağımlılığında bireysel psikoterapi - Kalyoncu, Ayhan; Mırsal, Hasan (Journal of Dependence, 2000)
Madde bağımlılığında psikoterapi geçmişte psikiyatristler tarafından etkisiz bulunmuştur. Bu durum psikoanalitik yaklaşımların etkisiz olması ile ilgilidir. Günümüzde ise psikoterapötik yaklaşımlar oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bağımlı hastaların tedavilerinde her biri değişik yönelimli bireysel, aile ve grup psikoterapileri uygulanmaktadır. Bağımlılık tedavisinde psikoterapi ile birlikte danışmalık da etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Bu yazıda, madde bağımlılığında kullanılan bireysel psikoterapi yaklaşımı gözden geçirilmiştir.